HTML

varkonyicsilla

2003-ban elkezdtem a blogomat a lovebox.hu oldalon. Úgy gondoltam némi szünet után folytatom. Akik ezután is olvasni szeretnének, biztosan megtalálnak. Kellemes kikapcsolódást kívánok!

Friss topikok

  • Johnny Joker: Kedves Csilla! Itt sok hasznos infót találhatsz a beszélgetésedhez: jehovatanui.blog.hu Külön aj... (2012.08.27. 18:07) Jehova tanúi és a csoda

Linkblog

Az ÉLET ajándék

2013.03.06. 11:54 varkonyicsilla

Anyaság! A legszebb szó a Világon. Többféle nő létezik: - Valaki született anya, ért a gyermekek nyelvén. – Valaki akkor válik anyává, amikor Világra hozza gyermekét. – Valakinek az anyává válás, még ekkor sem sikerül igazán, depresszióba esik, türelmetlen, vagy éppen megfelelni vágyás lesz úrrá rajta. – Aki nem vágyik anyaságra, az is válhat anyává egy kapcsolat folytán. – Valaki megörökölheti a gyermeket, és gondviselő lesz, vagy gyám, és akkor tanulja meg az anyaság minden ízét, vagy sem.

 Teremtve lettünk, és ebben a csodálatos teremtésben a gyermekvállalás a legszebb dolog a Világon. Úgy gondolom, és érzem, ha egy nő áldott állapotba kerül az nem a véletlen műve. Az a pici sejt emberré szeretne válni, élni akar. Ezt az életet lehetővé kell tenni számára. Az anya, aki esetleg nem kívánja gyermekét Világra hozni, nem is tudja mekkorát, vét magzata ellen. Valaha ő is így kezdte, egyetlen egy vágya volt: Az élni vágyás, a Világra jövetel, lelke fejlődésének testében való éltetése.

Az édesanyja ezt a lehetőséget megadta gyermeke számára. Ha esetleg ez az áldott állapot, egy nehéznek vélt helyzetben valósul meg, akkor is vállalnia kellene a babát, az embert, az új életet. Tudta mit tesz, amikor férfit ölelt szeretettel, és az a pici sejt elindult, az élni vágyás útján. Nem minden anya tudja elképzelni, hogy egy csoda növekszik méhében, egy kis ember élni vágyódik. Megakar élni minden karmát, beleszippantani a levegő illatába, a virágokba, óvodába járni, majd iskolába, és közben minden külső befolyás ellenére arra törekszik, hogy szeretetben éljen és olyan emberré váljon, akire büszke lehet az édesanyja, és az édesapja is.

 Ugyanakkor számtalan olyan eset van, ahol az édesanya egyedül marad a csöpp élettel, mert az apa nem kíván részt venni az életükben. Nehéz sors egy édesanya számára, viszont becsülendő, hogy vállalja csöppségét, és mindent megtesz azért, hogy szeretetben, boldogságban felnevelje. Nem mindig, és nem mindenkinek sikerül. Az erős céltudatos nekifutásba néha a nehézségek állnak, és mintha feladná, majd jobb esetben újra erőre kap. Az élet ilyen. Meggyötör minden embert. Tudni kell élni a nehézségekkel.

 Ne felejtsük el azokat az édesapákat, akik édesanyává váltak, mert kedvesük vagy elhalálozott, vagy ott hagyta az apát a csöppségekkel. Minden elismerésem az övüké, hogy munka mellett vállalják az apró élet szeretetben való felnevelését. Igaz a szülő anyát, nem tudják pótolni, de mindent megtesznek azért, hogy a gyermeki lélek ne sérüljön nagyon. Hiszen elég lelki fájdalom egy csöpp életnek, hogy nem adatik meg annak a lehetősége, hogy az édesanyjától is tanuljon.

 Szót kell említenem azokról a nagyszülőkről, akik már neveltek egyszer gyermeket/gyermekeket és azok elvesztése miatt újra szülőkké válnak, és az unokákat is nevelik. Ilyen eset is létezik. Sajnos a gyermekük az idős szüleire hagyta gyermeküket, és másfelé élte a Világát. Az is előfordulhat hogy meghalt, és a nagyszülők vállalták a kicsik szeretetben való felnevelését. Pótolhatatlanok.

 Egy felnőtté vált ember nehézségekkel: Emmanuel Kelly csonka végtagokkal született, a bátyjával együtt. Édesanyja mindent megtett, hogy ennek ellenére szeretetben nevelje fel a fiait. Emmanuel pedig magával hozott egy csodálatos Isteni hangot. Hallgassátok csak meg?

Az ismert videó megosztón megtalálható:

Emmanuel Kelly The X Faktor 2011 Auditions Emmanuel Kelly FULL

https://www.youtube.com/watch?v=W86jlvrG54o

 Emmanuel vajon mikor kezdte bontogatni szárnyait? Mikor ismerte fel a csodálatos hangját? Az orvosok nyilván azt javasolták volna, hogy az anya vetesse el a magzatát, mert nem fejlődik egészségesen. Ha rájuk hallgat óriási veszteség lett volna. Van akinek a sorsa csonka végtagokkal van megírva. Ahogyan kezdtem az írásomat: Semmi sincs véletlenül. Nincs az a tiszta lélek, aki a videó megtekintése alatt ne könnyezné meg a csonka csodát, amit EMBERBEN láthat, és LÉLEKBEN érezhet.

Minden anya életében kell lenni legalább egy olyan embernek, aki segítségére siet egy bevásárlásban, gyermekfelügyeletben, vagy akár egy erőt adó beszélgetésben.

Hogy miért?

 Azért, hogy végül ne legyenek ilyen eldobott csodák, mint ez a kínai fiú, aki 10 éves korától fogva gumi óvszert, és energia italt árusított éjszaki klubbokban, hogy megéljen. Neki még az óvoda, és a tanulás lehetősége sem adatott meg, de a CSODA őt is elkísérte. A csoda a hangjában van, az élni akarás erejében, valamint a hitében, hogy elhitte az álmait, és annak megvalósítása érdekében lépéseket tett.

Homeless Boy Steals The Talent Show

https://www.youtube.com/watch?v=tZ46Ot4_lLo

 

Nem lennék az édesanyja helyében, aki a Világra hozta, és a televízióból esetleg felismerni vélte hajdanán eldobott gyermekét. Ennek a fiúnak ez volt a sorsa, anya nélkül megtalálni elvesztett önmagát, és ahogy elhallgattam énekét, úgy érzem sikerült neki. Neki sikerült. De mi van a többi eldobott gyermekkel, akiknek intézetekben kivitelezett embertelen gyermeki komiszságokat, és gonoszságokat kell átélniük?

 Egy anya, aki boldog családban él, úgy dönt, valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag, hogy második magzatát nem vállalja Világra hozni. Szomorú sors lesz az övé, mert kislánya árván marad. A lelkével kísérheti tovább apró gyermeke nehéz, de végül boldogságban megtalált útját.

A könyv címe: Dr. Tornyai János: Gyere, kicsim!...Gyere!

Az író lelki érzéseit mondatokban foglalva, nyitja meg az olvasó könnycsatornáit. Majd a könyvét ezzel a pár sorral fejezi be, mintegy tanulságul azon édesanyák számára, akik hasonlóképpen döntenek egy apró életről:

„A gyermeket szívből imádjátok!

Isten ajándékát el ne dobjátok!:

Szörnyű az égi sors, mi vár az anyára!

Jaj!... ne hallgassatok az Ördög szavára!

Édesanya ajkán az a legszebb zene:

Tárt karral, ha mondja: Gyere kicsim!... Gyere!”

 

Nem hiszem, hogy az élni vágyást megelőzéssel elősegíthetnénk. Az élethez való jog minden embert megillet. A szülők abban segíthetnek a legtöbbet, ha szerető gondoskodással segítik apró Világra hozott életek, sorsok, boldog Földi létét. Az igazi boldogság a szerető szívekben rejlik. 

- Várkonyi Csilla -

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyicsilla.blog.hu/api/trackback/id/tr265119465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.