HTML

varkonyicsilla

2003-ban elkezdtem a blogomat a lovebox.hu oldalon. Úgy gondoltam némi szünet után folytatom. Akik ezután is olvasni szeretnének, biztosan megtalálnak. Kellemes kikapcsolódást kívánok!

Friss topikok

  • Johnny Joker: Kedves Csilla! Itt sok hasznos infót találhatsz a beszélgetésedhez: jehovatanui.blog.hu Külön aj... (2012.08.27. 18:07) Jehova tanúi és a csoda

Linkblog

Az ÉLET ajándék

2013.03.06. 11:54 varkonyicsilla

Anyaság! A legszebb szó a Világon. Többféle nő létezik: - Valaki született anya, ért a gyermekek nyelvén. – Valaki akkor válik anyává, amikor Világra hozza gyermekét. – Valakinek az anyává válás, még ekkor sem sikerül igazán, depresszióba esik, türelmetlen, vagy éppen megfelelni vágyás lesz úrrá rajta. – Aki nem vágyik anyaságra, az is válhat anyává egy kapcsolat folytán. – Valaki megörökölheti a gyermeket, és gondviselő lesz, vagy gyám, és akkor tanulja meg az anyaság minden ízét, vagy sem.

 Teremtve lettünk, és ebben a csodálatos teremtésben a gyermekvállalás a legszebb dolog a Világon. Úgy gondolom, és érzem, ha egy nő áldott állapotba kerül az nem a véletlen műve. Az a pici sejt emberré szeretne válni, élni akar. Ezt az életet lehetővé kell tenni számára. Az anya, aki esetleg nem kívánja gyermekét Világra hozni, nem is tudja mekkorát, vét magzata ellen. Valaha ő is így kezdte, egyetlen egy vágya volt: Az élni vágyás, a Világra jövetel, lelke fejlődésének testében való éltetése.

Az édesanyja ezt a lehetőséget megadta gyermeke számára. Ha esetleg ez az áldott állapot, egy nehéznek vélt helyzetben valósul meg, akkor is vállalnia kellene a babát, az embert, az új életet. Tudta mit tesz, amikor férfit ölelt szeretettel, és az a pici sejt elindult, az élni vágyás útján. Nem minden anya tudja elképzelni, hogy egy csoda növekszik méhében, egy kis ember élni vágyódik. Megakar élni minden karmát, beleszippantani a levegő illatába, a virágokba, óvodába járni, majd iskolába, és közben minden külső befolyás ellenére arra törekszik, hogy szeretetben éljen és olyan emberré váljon, akire büszke lehet az édesanyja, és az édesapja is.

 Ugyanakkor számtalan olyan eset van, ahol az édesanya egyedül marad a csöpp élettel, mert az apa nem kíván részt venni az életükben. Nehéz sors egy édesanya számára, viszont becsülendő, hogy vállalja csöppségét, és mindent megtesz azért, hogy szeretetben, boldogságban felnevelje. Nem mindig, és nem mindenkinek sikerül. Az erős céltudatos nekifutásba néha a nehézségek állnak, és mintha feladná, majd jobb esetben újra erőre kap. Az élet ilyen. Meggyötör minden embert. Tudni kell élni a nehézségekkel.

 Ne felejtsük el azokat az édesapákat, akik édesanyává váltak, mert kedvesük vagy elhalálozott, vagy ott hagyta az apát a csöppségekkel. Minden elismerésem az övüké, hogy munka mellett vállalják az apró élet szeretetben való felnevelését. Igaz a szülő anyát, nem tudják pótolni, de mindent megtesznek azért, hogy a gyermeki lélek ne sérüljön nagyon. Hiszen elég lelki fájdalom egy csöpp életnek, hogy nem adatik meg annak a lehetősége, hogy az édesanyjától is tanuljon.

 Szót kell említenem azokról a nagyszülőkről, akik már neveltek egyszer gyermeket/gyermekeket és azok elvesztése miatt újra szülőkké válnak, és az unokákat is nevelik. Ilyen eset is létezik. Sajnos a gyermekük az idős szüleire hagyta gyermeküket, és másfelé élte a Világát. Az is előfordulhat hogy meghalt, és a nagyszülők vállalták a kicsik szeretetben való felnevelését. Pótolhatatlanok.

 Egy felnőtté vált ember nehézségekkel: Emmanuel Kelly csonka végtagokkal született, a bátyjával együtt. Édesanyja mindent megtett, hogy ennek ellenére szeretetben nevelje fel a fiait. Emmanuel pedig magával hozott egy csodálatos Isteni hangot. Hallgassátok csak meg?

Az ismert videó megosztón megtalálható:

Emmanuel Kelly The X Faktor 2011 Auditions Emmanuel Kelly FULL

https://www.youtube.com/watch?v=W86jlvrG54o

 Emmanuel vajon mikor kezdte bontogatni szárnyait? Mikor ismerte fel a csodálatos hangját? Az orvosok nyilván azt javasolták volna, hogy az anya vetesse el a magzatát, mert nem fejlődik egészségesen. Ha rájuk hallgat óriási veszteség lett volna. Van akinek a sorsa csonka végtagokkal van megírva. Ahogyan kezdtem az írásomat: Semmi sincs véletlenül. Nincs az a tiszta lélek, aki a videó megtekintése alatt ne könnyezné meg a csonka csodát, amit EMBERBEN láthat, és LÉLEKBEN érezhet.

Minden anya életében kell lenni legalább egy olyan embernek, aki segítségére siet egy bevásárlásban, gyermekfelügyeletben, vagy akár egy erőt adó beszélgetésben.

Hogy miért?

 Azért, hogy végül ne legyenek ilyen eldobott csodák, mint ez a kínai fiú, aki 10 éves korától fogva gumi óvszert, és energia italt árusított éjszaki klubbokban, hogy megéljen. Neki még az óvoda, és a tanulás lehetősége sem adatott meg, de a CSODA őt is elkísérte. A csoda a hangjában van, az élni akarás erejében, valamint a hitében, hogy elhitte az álmait, és annak megvalósítása érdekében lépéseket tett.

Homeless Boy Steals The Talent Show

https://www.youtube.com/watch?v=tZ46Ot4_lLo

 

Nem lennék az édesanyja helyében, aki a Világra hozta, és a televízióból esetleg felismerni vélte hajdanán eldobott gyermekét. Ennek a fiúnak ez volt a sorsa, anya nélkül megtalálni elvesztett önmagát, és ahogy elhallgattam énekét, úgy érzem sikerült neki. Neki sikerült. De mi van a többi eldobott gyermekkel, akiknek intézetekben kivitelezett embertelen gyermeki komiszságokat, és gonoszságokat kell átélniük?

 Egy anya, aki boldog családban él, úgy dönt, valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag, hogy második magzatát nem vállalja Világra hozni. Szomorú sors lesz az övé, mert kislánya árván marad. A lelkével kísérheti tovább apró gyermeke nehéz, de végül boldogságban megtalált útját.

A könyv címe: Dr. Tornyai János: Gyere, kicsim!...Gyere!

Az író lelki érzéseit mondatokban foglalva, nyitja meg az olvasó könnycsatornáit. Majd a könyvét ezzel a pár sorral fejezi be, mintegy tanulságul azon édesanyák számára, akik hasonlóképpen döntenek egy apró életről:

„A gyermeket szívből imádjátok!

Isten ajándékát el ne dobjátok!:

Szörnyű az égi sors, mi vár az anyára!

Jaj!... ne hallgassatok az Ördög szavára!

Édesanya ajkán az a legszebb zene:

Tárt karral, ha mondja: Gyere kicsim!... Gyere!”

 

Nem hiszem, hogy az élni vágyást megelőzéssel elősegíthetnénk. Az élethez való jog minden embert megillet. A szülők abban segíthetnek a legtöbbet, ha szerető gondoskodással segítik apró Világra hozott életek, sorsok, boldog Földi létét. Az igazi boldogság a szerető szívekben rejlik. 

- Várkonyi Csilla -

Szólj hozzá!

Jehova tanúi és a csoda

2012.08.26. 22:12 varkonyicsilla

Egy éve megtaláltak a Jehova tanúi. Próbáltak megtéríteni, és én is őket. Megállapítottuk, hogy ez egyikünknek sem fog menni. Abban maradtunk, hogy ettől függetlenül találkozunk beszélgetünk a hitről Jézusról, Bibliáról.   

Hosszú idő után ma jöttek fel, és a csodáról kérdeztek, pontosan arról: Mi jelenti számomra a csodát? 

- Nos lányok ha egy férfi őszinte szeretettel átölelne, az nálam már csodaszámba megy. 

- Tudod Csilla már mondtuk mit ír a Biblia, hogy a házasság előtt nem lehet szexelni. 

- Már pedig én nem fogok férjhez  menni, azért mert egy férfi ölelésére vágyom. Köszi. A Bibliában szerintem voltak elírások. Ha Jézus itt állna velem szemben, biztos nem büntetne meg, azért mert ölelésre vágyom, és nem hinném hogy házasságra kötelezne gyorsan hamar előtte. 

- Szerinted mit írtak még el a Bibliában? 

- Következő találkozásunkra összeírom. Addig is éljenek a csodák, én hiszek bennük. 

1 komment

Szeretetlenség

2012.08.26. 22:06 varkonyicsilla

Ebben a szeretetlen világban ha valaki azt érzi, hogy egy másik ember szeretettel viseltetik iránta - összezavarodik. Az ok az egyszerű nincs hozzá szokva az önzetlen, feltételek nélküli szeretethez. Okot keres miért szerethetik, mert nem hiszi el, hogy elég csupán önmagát adnia, ami szerethető. Felkavaró élmény lehet.

Szólj hozzá!

Időskori őszinte szeretet

2012.01.08. 22:06 varkonyicsilla

 Édesapámnál töltöttem a délelőttömet a kórházban. Sérvműtéten esett át. A születésnapját mai napon ünnepelte. Szerintem a legszebb ajándék volt tőlem, hogy ott ültem az ágya mellett, vigyáztam álmát, lestem kívánságait.

- Szia apu! Boldog születésnapot kívánok! Franciás korba léptél! Gratulálok! Csak így tovább. Remélem a fordított számjegyeknél jobb helyen ünnepelhetünk. - ezzel a szösszenettel üdvözöltem, így sikerült mosolyt csalnom az arcára.

- Készen vagy lányom - válaszolta, és hellyel kínált.

 

Rajta kívül még négy férfi ember volt a kórteremben. Kettőnél ott volt - feltételezem - a feleség is. Amíg apu szundikált megfigyeltem ezeket az asszonyokat. Csak ültek, a férjük mellett két oldalt lebiggyesztett szájszéllel, és mintha elmerengtek volna. Őszintén szólva, nem vettem észre azt a tiszta őszinte szeretetmegnyilvánulást, amire ilyenkor vágyik egy elesett műtét utáni, még gyenge férfi ember. Elmerengtem. Talán csalódtak egymásban, az együttlétük folyamán? Esetleg veszekedtek egy hete? ...és most nem találják a szavakat? Vajon a férjeik mellett ülve mire gondolhattak? A megismerkedésük szép pillanataira, esetleg a problémáikra? Mi az ami elvonta a figyelmet arról, hogy ez a férfi akit valaha megszerettem, most itt fekszik betegen? Vajon eszükbe jutott az, hogy bármikor vége lehet, és nem lesz lehetőség átölelni, megsimogatni, rámosolyogni, felsegíteni az ágyon.

 

Magamat képzeltem el, a helyükben. Ha lenne egy társam, hogyan cselekednék a helyükben ennyi idő után? Az igaz szerelmen nem fog ki a fizikai öregség, a zsörtölődős korszak. A lélek akkor is szeret ha megöregszünk, ugyanúgy mint fiatal üde hamvas korunkban. Odahajolnék potenciális idős társamhoz, és felidéznék szép emlékeket, amelyek gyógyító hatással lennének. Megígérném, hogy amint felgyógyul elmegyünk sétálni, kéz a kézben. Közben nem engedném el a kezét, meg is puszilgatnám. Mert mindig a jelen a fontos, és ez határozza meg a szép jövőnket. 

 

Miközben erről képzelegtem, apu kinyitotta a szemeit, ellenőrizte ott vagyok-e még mellette, majd szépen visszaaludt. A sokadik ébredése után, azt mondta:

- Lányom ráz a hideg, félek belázasodok.

Gondoskodva megfogtam a homlokát, és kértem a nővértől lázmérőt. Szerencsére csak hőemelkedése volt.

Később megismételtem a mérést, és akkor beigazolódott amitől félt. Nővértől kértem lázcsillapítót. Apu szájába tettem a tablettákat, és vizet adtam hozzá. Hoztam egy hosszú kávét a büféből, amit elfeleztünk egymás között. Feladtam a fürdőköpenyét, és úgy feküdt vissza az ágyba. Gondosan betakartam, és mellé ültem. Küldtem egy sms-t a húgomnak apu hogylétéről.

 

Közben azt vettem észre, hogy a hölgyek minket figyelnek. Ekkor az egyik feleség elkezdett foglalkozni a férjével. Felsegítette az ágyból, és sétálni ment vele. A másik asszony továbbra sem tett semmit, csak ült a férje mellett, még csak nem is néztek egymásra, vagy csak nagyon ritkán találkozott a pillantásuk.

 

Apu és köztem is akadtak nézeteltérések, kisebb-nagyobb viták, de ott az ágya mellett ülve ezek eszembe sem jutottak. Arra gondoltam, hogy neki most jó ebben a pillanatban, hogy ott vagyok mellette, ahogyan nekem is jó érzés volt a közelségében lenni és csak ez a pillanat számított.

Szólj hozzá!

Séta

2011.01.03. 18:17 varkonyicsilla

Gondoltam rám fér egy kis séta. Ezért elindultam a közeli természetbe, ahol futni is szoktam. Séta közben zenét hallgattam, és elmerengtem a gondolataimmal. Szembe jöttek velem párok, futó emberek, majd sokáig senki. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy kb 5 méterről, egy boxer kutyus egyenesen jön velem szembe, gazdáját hátra hagyva. Örömmel hajoltam le elé, amikor a közelembe ért, és lágy simogatásba kezdtem, amit a kezem nyalogatásával hálált meg az eb. Majd odaért a gazdi is, egy fiatal ember személyében, és egyből mondta, hogy: 

- Szia! Azon gondolkoztam, honnan ismer a kutyám, mert nem szokott így odamenni emberekhez, a simogatást meg egyáltalán nem engedi meg senkinek.

- Hm. Biztos megérezte a jót, szimpatikusnak talált stb. Hogy hívják?

- Szerintem tetszel neki. Rajsz a neve.

- Legalább a kutyáknak tetszek, na jó a gyerekeknek is, és az időseknek is. Lakásban tartod a kutyust, vagy szabadtéren?

- Szoba kutya, de ki tud menni az udvarra is, ha úgy van kedve. Amúgy sétálsz?

- Igen, sétálok. Futáshoz még hideg van.

- Csodaszép az erdő, majd úgyis meglátod.

- Készültem fényképezőgéppel. További szép estét kívánok, örültem a kutyád örömének.

- Szia Neked is szép estét.

 

Ez a kutyus tényleg mosolyt csalt az arcomra. Viszont nagyon hideg volt, és papírzsepit valahogy nem tettem zsebre. A közelben egy vendéglő volt 2 autó állt előtte. Gondoltam bemegyek, és előrukkolok az extra kívánságommal, kérek egy papírzsebkendőt. Alacsony zömök pincér fogad kedvesen, abban reménykedve, végre egy újabb fizető vendég.

- Szép estét, és Boldog Új Évet kívánok! -köszöntöttem.

- Szép napot, Boldog Új Évet magának is, miben segíthetek? 

- Extra kívánságom van, tud nekem adni egy papírzsebkendőt? 

- Hogyne! -jött a válasz, és kaptam 4 db papírzsepit.

- Nagyon szépen köszönöm. Viszontlátásra.

- Nagyon szívesen, további szép estét.

 

 

Szólj hozzá!

napló helyett

2010.10.19. 16:44 varkonyicsilla

Kedves olvasóim!

Nem volt szép tőlem, hogy kihagytam az időt, és olvasóimat cserben hagyva felfüggesztettem a napló írást. Úgy gondolom az a pár hónap nem oszt nem szoroz, akik kíváncsiak rám, és akik szeretnek vitatkozni, vagy csak úgy beszólogatni, azoknak örömmel újságolom, hogy folytatás következik. Itt megtehetik.

Szép hetet

 

Várkonyi Csilla

/mcdidi, didder, nomadliba/

Szólj hozzá!